JALKATERAPEUTTI

Tutustu jalkaterapeutin koulutukseen ja palveluihin!

Jalkaterapeutti on ammattikorkeakoulusta valmistunut kuntoutusalan ammattilainen. Ensimmäiset jalkaterapeutit eli podiatrit valmistuivat 18.12.1999. Tutkinnon laajuus on 210 opintopistettä ja opiskelu kestää 3,5 vuotta. Koulutuksen pohjana on monitieteinen tieto ihmisen toimintakyvystä ja liikkumisesta.


Jalkaterapeutin osaamisalueita ovat sekä pehmytkudosjalkaterapia että alaraajojen toiminnalliset ongelmat. Pehmytkudosjalkaterapialla tarkoitetaan jalkojen ihon ja kynsien ongelmien hoitoa. Pehmytkudosoireiden taustalla on yleensä rakenteellinen ja/tai toiminnallinen poikkeama jaloissa, mikä altistaa kyseiselle ongelmalle. Yleinen ensimmäinen oire virheellisestä jalan kuormituksesta on kivulias kovettuma.


Jalkaterapeutti ei hoida pelkästään oireita vaan keskittyy työssään ongelman syntymekanismien selvittämiseen ja niiden hoitamiseen sekä ennaltaehkäisyyn. Jalkaterapeutit ovat liikkumisen ja erityisesti alaraajojen toiminnan asiantuntijoita.


Jalkaterapeuttisessa tutkimuksessa tutkitaan alaraajan rakennetta ja toimintaa sekä havainnoidaan asiakkaan pystyasentoa ja liikkumista ﴾kävelyanalyysi﴿. Tutkimusten ja havaintojen perusteella pyritään jalkaongelmien ennaltaehkäisyyn ja helpottamaan jo syntyneitä ongelmia. Mahdollisten virheasentojen mukanaan tuomaa virheellistä toimintaa korjataan harjoittamalla vartalon omia tukirakenteita sekä käyttämällä/valmistamalla apuvälineitä, kuten tukipohjallisia.

© Jalkaterapia